Reseptilääkkeet

Reseptin toimituksessa sinua palvelee apteekkimme asiantunteva farmaseuttinen henkilökunta. Reseptin toimitus käy nopeasti ja samalla saat tarvitsemasi tiedot lääkkeen käytöstä ja annostelusta sekä mahdollisista haittavaikutuksista.

Apteekissamme käytössä olevan interaktiotietokannan avulla voimme tarkistaa lääkkeiden yhteensopivuuden. Kun keskität lääkeostosi meille, voimme reseptiä toimittaessa tarkistaa, että lääke sopii käytettäväksi yhdessä aiempien lääkkeidesi kanssa. Yhdessä varmistamme lääkehoitosi onnistumisen.

Resepti on voimassa enimmillään kahden vuoden ajan, alkaen määräämis- tai uusimispäivästä.

Apteekissamme voi uusia myös sähköisiä reseptejä. Resepti voidaan uusia vain asianomaisen läsnäollessa tai haltijan kirjallisella suostumuksella.

 

Itsehoito

Apteekkimme kattavaan itsehoitovalmistevalikoimaan sisältyvät reseptivapaat lääkevalmisteet, ravintolisät, täydennysravintovalmisteet, perusvoiteet, pesunesteet, hiustenhoitotuotteet, suunhoitotuotteet, haavanhoitotuotteet sekä luontaistuotteet.

Lasten lääkevalmisteet, esimerkiksi kipu- ja kuumelääkkeet, sekä muun muassa vauvojen D-vitamiini- ja maitohappobakteeritipat löytyvät helposti omasta hyllystään.

Myös eläinten hoitoon löytyy apteekistamme runsas valikoima eläinlääkäreiden suosittelemia valmisteita.

 

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Jos jokin omaan tai läheisen lääkitykseen liittyvä asia mietityttää, voit tutustua lääkityksen tarkistuspalveluun. Palvelun avulla voidaan varmistaa, ettei asiakkaalle ole määrätty ylimääräisiä tai keskenään huonosti sopivia lääkkeitä. Palvelun avulla voidaan tarkistaa myös lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja soveltuvuus iäkkäille.

Palvelu sisältää noin puolen tunnin mittaisen tapaamisen, jossa asiakkaalle tarjotaan tärkeää tietoa esimerkiksi lääkehoidon oikeasta toteutuksesta. Tapaamisessa asiakas voi keskustella vapaasti lääkitykseen liittyvistä ongelmista ja huolista. Tarkistuksesta saa kirjallisen yhteenvedon, joka helpottaa saatujen neuvojen muistamista. Yhteenvetoa voi halutessaan näyttää myös lääkärin vastaanotolla.

 

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu

Apteekkimme tarjoaa asiakkailleen koneellista annosjakelua. Säännöllisesti käytettävät lääkkeet toimitetaan asiakkaalle kerta-annospusseissa. Asiakas saa annosjakelulääkkeet kahden viikon erissä, jolloin lääkitystä on helppo tarpeen vaatiessa muuttaa.

Kun annosjakelu aloitetaan, tarkistetaan samalla asiakkaan kokonaislääkitys ja lääkkeiden yhteensopivuus. Annosjakelua suositellaan erityisesti iäkkäille henkilöille, joilla on paljon lääkkeitä käytössään. Annosjakelu on turvallinen palvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista.

Annosjakelupalvelu on maksullista. Siitä kertyy kuitenkin huomattavia säästöjä, sillä lääkkeet jaellaan aina yksikköhinnoiltaan edullisimmista pakkauksista. Annosjakelun vuoksi kotiin ei kerry ylimääräisiä lääkkeitä, eikä siis myöskään lääkehävikkiä ehdi syntymään.

 

Lääkevaihto

Reseptilääkkeen voi vaihtaa apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, mikäli lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse ole vaihtoa vastaan. Jos asiakas ei halua vaihtaa lääkettä, tulee hänen itse maksaa viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotus. Kysy lisää lääkevaihdosta apteekista.

 

Kela-korvaus

Asiakas saa korvauksen Kela-korvattavista lääkeostoistaan ja perusvoiteista sekä kliinisistä ravintovalmisteista. Korvauksen saa, kun näyttää apteekissa Kela-korttia. Yhdellä kertaa ostetuista lääkkeistä korvataan enintään kolmen kuukauden lääkkeet.

Lääkekaton (605,13 euroa/vuosi, vuonna 2018) täytyttyä asiakas maksaa vain 2,50 euron omavastuuosuuden lääkettä kohti.

 

Kosmetiikka

Tuotevalikoimastamme löytyy kattava valikoima muun muassa Avène-, Aco- ja Vichy- kosmetiikkasarjojen tuotteita. Mikäli haluamaanne kosmetiikkatuotetta ei löydy valikoimastamme, tilaamme sen mielellämme sinulle. Asiantunteva apteekkihenkilökuntamme auttaa sinua löytämään ihollesi sopivan tuotesarjan.

Kysy lisää henkilökunnaltamme!

Herkkää ihoa rauhoittavasta ja suojaavasta tuotesarjasta löytyy sopivat tuotteet kaikenlaisille ihotyypeille.

Tuotteiden sisältämä mineraalipitoinen Vichy Thermal Spa -lähdevesi vahvistaa ihoa tehokkaasti.

Hellävarainen hoitotuotesarja, joka on suunniteltu varta vasten kuivalle iholle ja pohjoisiin olosuhteisiin.