Riihikosken, Oripään ja Yläneen apteekit tiedottavat: Toiminta koronavirusepidemian aikana

Arvoisa asiakkaamme! Alle on koottu tietoa apteekkiemme toiminnasta, lääkkeiden saatavuudesta ja niiden hankkimisesta yhä jatkuvan koronavirusepidemian aikana.
Tavoitteemme on palvella asiakkaitamme koronavirusepidemian aikana normaalisti. Olemme laatineet riskienhallinta- ja varautumissuunnitelman, jonka avulla pyrimme turvaamaan mahdollisimman hyvin henkilökuntamme terveyden ja sitä kautta apteekin toimintakyvyn tässä haastavassa tilanteessa. Jos apteekkien toimintaan tulisi jotain tilapäisiä muutoksia, tiedotamme niistä facebook-sivullamme, muissa alueellisissa some-kanavissa sekä apteekkien ikkunassa. Tällä hetkellä kaikki toimii aivan tavalliseen tapaan.
Jos olet flunssaoireinen tai epäilet, että olet voinut altistua koronavirukselle, pyydämme ensisijaisesti välttämään apteekkikäyntiä. Voit pyytää tervettä henkilöä asioimaan puolestasi, tai soittaa meille apteekkiin, ja tilata tarvitsemasi tuotteet. Karanteenipotilaille, yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmään kuuluville pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään lääkkeiden kotiinkuljetuksen, mutta tästä täytyy sopia aina erikseen.
Pyrimme vähentämään tartuntariskiä apteekissa tehostamalla siivousta ja kiinnittämällä käsihygieniaan entistä paremmin huomiota. Mikäli epidemia ja tartuntariski pahenee, saattaa henkilökuntamme käyttää suojakäsineitä, hengityssuojia tai muita suojaimia, jotta tartuntamahdollisuudet saadaan minimoitua. Toivomme myös asiakkaiden kiinnittävän näihin erityistä huomiota ja pitämään asioidessa vähintään metrin etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaamme.
Apteekissamme on hyvä lääkevarasto, ja sitä täydennetään joka päivä.  Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi.
Jos epäilet tartuntaa, älä lähde lääkäriin vaan ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse. Saat ohjeet jatkotoimenpiteisiin. Suurin osa koronapotilaista sairastaa vallitsevan käsityksen mukaan taudin lieväoireisena, jolloin hoito on virustaudeille tavanomainen, oireenmukainen hoito.
Kotona on hyvä olla varalla sopivaa kipu- ja kuumelääkettä sekä toimiva kuumemittari. C-vitamiini ja sinkki voivat tutkimusten mukaan lieventää tällaisen taudin oireita ja mahdollisesti lyhentää sen kestoaikaa. Riittävästä nesteensaannista tulee myös aina huolehtia sairaana ollessa.
Me apteekissa olemme tukenasi tässä yhä haasteellisena jatkuvassa ajassa.
Toivotan kaikille asiakkaillemme hyvää ja aurinkoista kesää!
Apteekkari Jarkko Kiuru ja Riihikosken, Oripään ja Yläneen apteekkien koko henkilökunta
Apteekkien yhteystiedot:
– Riihikosken apteekki puh. 02-486 1713
– Oripään apteekki puh. 02-766 1232
– Yläneen apteekki puh. 02-256 3259